Çöp fabrikasını kuracağız !

Çöp fabrikasını kuracağız !İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, eski yönetim hakkında soruşturma izni verilen çöp fabrikasıyla ilgili; “Müfettişler gereğini yapıyor. Biz İskenderun için çalışıyoruz. Nasıl ki, askerlerimiz vatan için şehit düşüyor, biz de halkımız için risk alıyoruz” dedi ve ekledi

“Ceza vereceklerse versinler”

İskenderun Belediye meclisinin Aralık ayı ilk toplantısı, Belediye Başkanı Yusuf Civelek başkanlığında gerçekleştirildi. 4 maddelik oturuma kurulacak olan çöp fabrikasının gidişatı damgasını vururken, yine çöp fabrikası ile ilgili geçmiş yönetime soruşturma açılması gündeme damgasını vurdu. Başkan Civelek, soruşturmanın önceki yönetimi bağladığını belirttiği açıklamasında “Müfettişler burada bakıyorlar. Üçüncü defa denetleniyoruz. Biz ileriki süreçte bu çöp fabrikasını kuracağız. Cezaya da razıyım” dedi.
İskenderun Belediye milcisinin oturumunda ilk olarak gündem dışı söz alan MHP belediye meclis üyesi Garip Şandır, ilk olarak ‘Türkiye Okuyor’ kampanyasına belediye olarak destek verilmesini gerektiğinin altını çizdi. Şandır, belediye meclis üyelerine seslenerek; evde okunmayan kitapları getirmelerini istedi.
Daha sonra çöp fabrikasına değinen MHP İskenderun belediye meclis üyesi Garip Şandır, çöple ilgili pis kokuların geldiğini belirterek, bununla ilgili Danıştay ve İçişleri Bakanlığı’ndan izin alınmadığı gerekçesiyle Hatay Valiliği tarafından soruşturma açıldığını gündeme getirdi. Şandır, bu çöp fabrikasından eski yönetimin sorumlu olduğunu fakat yeni yönetiminde bir an önce fabrikayı yapmak için kolları sıvaması gerektiğinin altını çizdi.
Bunun üzerine söz alan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, öncelikle çöp toplama işinde kamu zararı var mı? Yok mu? Ona baktığını kaydederek, “2007 ve 2008 yıllarına baktım, şu an zarar yok. Şimdi çöp toplama işimiz daha ucuz. Biz çöp fabrikasını ne pahasına olursan olsun kuracağız. Ancak ulaşımda tıkanıklıklar var. Otoban üzerinden yol açacağız. Dünyanın borcunu ödüyoruz. Yaptığımız hizmetler var. Diğer belediyelerin de çöpünü alırsak trafik kilitlenir. Her yere yetişemeyiz. Ben güzel bir iş olsun istiyorum. Çöpün üzerini kapattık. Biz yönetim olarak bir kuruşun dahi hesabını yapıyoruz. Ancak kaş yapalım derken göz çıkarmayalım” dedi. Çöple ilgili soruşturma açılma konusuna da değinen İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Soruşturma diğer yönetimi bağlar. Müfettişler burada. Üçüncü defadır denetleniyoruz. Varsa bir sıkıntı çıksın. Biz önümüzdeki süreçte bu çöp fabrikasını bölgemize kazandıracağız. Ceza yazarlarsa da razıyım. Yeter ki bu fabrika kurulsun” şeklinde net konuştu.
Başkan Civelek’in ardından söz alan CHP İskenderun belediye meclis üyesi Bülent Akbay ise, kararın incelenmesi gerektiğini savundu. Soruşturmanın İskenderun Belediyesi’ni ilgilendirdiğinin altını çizen Akbay, “Bu ihalenin iptalini gerektiren konular var. Rekabet ortamı kaybolmuştur. Suç eylemini sürdürmekten yeni belediye yönetimi de sorumlu tutulabilir. İmtiyaz devrinde Danıştay ve İçişleri Bakanlığı’nın bilgisi yok diye belediye eski başkanı Mete Aslan birlik üyelerine soruşturma izni verildi. Grup başkanlarıyla toplanalım. İleride suç teşkil edip etmeyeceğine bakalım” şeklinde uyarıcı açıklamalarda bulundu.
DP Grup Başkanvekili Ali Kılınç Çirkin de, çöp fabrikası ve soruşturma ile ilgili söz alarak yaptığı açıklamasında ellerinde her türlü belgenin mevcut olduğunu ifade etti. Başkan Yusuf Civelek’e de seslenen Çirkin, bu çöp fabrikasının kurulması için her hangi bir sakıncanın olmadığını söyledi.
Çöp fabrikasının ve soruşturmanın gündeme geldiği belediye meclis oturumunda söz alan CHP meclis üyesi Ercüment Kimyon ise, bunun tam tersine çevre düzeni planı, sözleşmeli memur ve belediyedeki üst düzey yöneticilerle ilgili açıklamalarda bulundu. 1/25000 binlik çevre düzeni planının eski 1/100000’liğin alt yapı planları olduğunu ifade eden Kimyon, “Üst bölge planı yok. Burada hukuki bir sakatlık var. Kalkınma ajansları bölge planı şart diyor. Yarın Yargıtay’dan dönerse hayaller yok olacak. Zamanımıza yazık” dedi. Belediyenin insan kaynaklarından sıkıntısı olduğunu da konuşmasında dile getiren CHP İskenderun belediye meclis üyesi Ercüment Kimyon, “Projelerin ruhunu anlayamıyorlar. Üst yöneticiler olarak alt kadrolara yılda iki kez ikramiye verin. Böylelikle çalışma şevklerini arttırın. Üst yöneticiler vekalet ediyor. Asalet görevi verin. Yeterliliklerinin olmadığını göreceksiniz” şeklinde konuştu. Çöp fabrikası işinin tekrar ihaleye açılmasını isteyen Kimyon, 18 ayda kurulması gerektiğinin altını çizerken, 5 yıldızlı otel ile ilgili de “Bilirkişi altı aydır rapor vermedi. Ruhsatsız çalışma yapıyor. Keyfi kazılar yapmasınlar. Her tarafa metal perde çektiler. Orası üçüncü dereceden sit alanıdır. Ne yaptıklarını bilmiyoruz” açıklamalarında bulundu. Bunun üzerine İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, 5 yıldızlı otel ile ilgili hiçbir sıkıntının olmadığını, hiçbir şeyinde çıkmayacağını belirterek, “İskenderun’umuza bir değil 2-3 tane 5 yıldızlı otel şart. Biz risk alacağız. Çalmayacağız, çaldırmayacağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceğim” dedi.
Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemdeki 4 madde ilgili komisyonlara havale edildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.