Padovese’nin katil zanlısının akıl sağlığı yerinde değilmiş

Katolik Kilisesi Anadolu Havarisel Episkoposu Vekili Luigi Padovese’yi öldürmekten tutuklanan Padovese’nin şoförü ve koruması Murat Altun’un akli dengesinin yerinde olmadığına ilişkin rapor savcılığa ulaştı. Cumhuriyet Başsavcılığı da karara itiraz etti.Padovese’nin katil zanlısının akıl sağlığı yerinde değilmiş
İskenderun’a bağlı Sultanköy’deki yazlığında boğazı kesilerek öldürülen Katolik Kiliseleri Anadolu Havarisel Episkoposu Luigi Padovese’nin katil zanlısı 24 yaşındaki Murat Altun’un iddianamesinin hazırlanmasına ilişkin beklenen akıl sağlığının yerinde olup olmadığını belirten rapor çıktı. Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gönderilen katil zanlısı Murat Altun’un akıl sağlığının yerinde olmadığı kararı çıktı. Karar üzerine zanlının avukatı Mehmet Cihan Önal, zanlının annesi ile kardeşi İbrahim Altun, İskenderun Adliyesi’ne geldi. Avukat Önal, 9 haftalık süren tedavi raporu ve süreç ile ilgili şunları söyledi: “Murat Altun’un Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin araştırma yapılacaktı. 9 haftalık tedavinin raporu şu anda İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştı. Raporda akıl sağlığının yerinde olmadığına ilişkin bir karar alınmıştır. Bu karar cezai ehliyeti olmadığını gösteren karardır. İlgili nöbetçi mahkemeye müracaat ederek tahliye talebimizi ve en yakın hastaneye sevk talebinde bulunduk. Dilekçemizin cevabını bekliyoruz. Fakat Cumhuriyet Başsavcılığı bu karara itiraz ederek, İstanbul Adli Tıp 4. İhtisas Dairesi tarafından raporun tekrar görüşülmesi itirazında bulundu. Türkiye Cumhuriyeti doktorları tarafından alınan bu kararın arkasındayız. İstanbul Adli Tıp 4. İhtisas Dairesi’nde de aynı doğrultuda karar çıkmasını bekliyoruz. Ondan sonra müvekkilimizin zaten cezai ehliyeti olmadığından dolayı tahliyesini bekliyoruz. İstanbul’dan gelecek rapor sonrasında çıkacak olan rapora istinaden iddianame hazırlanıp dava açılacak.”

[pro-player width=’650′ height=’500′ type=’video’]http://95.154.242.226/iskenderunhaber/papaz.flv[/pro-player]

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.