Spora ve gençlere büyük önem veriyoruz

Spora ve gençlere büyük önem veriyoruzAK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, yapımı devam eden İskenderun Kapalı Spor Salonu, 5 Temmuz Stadı yan sahası ve Kapalı Yüzme Havuzu’nda incelemelerde bulundu:

“Spora ve gençlere büyük önem veriyoruz”

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, laf değil icraat ürettiklerini belirterek, spora ve gençlere önem verdiklerini söyledi. AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İskenderun Belediye Meclis üyeleri Canan Kahraman ve Ahmet Dönmez, Hatay İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu, İskenderun İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Turgay Erdoğan sportif tesisleri yerinde incelediler. İskenderun’da geçtiğimiz yıllarda inşaatına başlanan ve bitme aşamasına gelen 2 bin kişilik Kapalı Spor Salonu’nu gezen Milletvekili Orhan Karasayar, “İskenderun’a yaraşan bir tesisi şehrimize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Burada hepimizin çocukları spor yapacak. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için spora önem veriyoruz. Bu bağlamda tesislerimizin sayısını da arttıracağız. 2011 Nisan ayında Kapalı Spor Salonu tam kapasite olarak hizmete girecektir. Ödenek konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Normalde kapalı spor salonu 2014 yılında tamamlanacaktı. Ancak bakanlık nezdinde başlattığımız girişimler sonrasında bu tesisi 3 yıl erken bitirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kapalı spor salonunda en kaliteli malzemeler kullanılmaktadır” dedi.

YAN SAHADA GECE MAÇLARI OYNANABİLECEK
Yapımı devam eden İskenderun Kapalı Spor Salonu’nda incelemelerde bulunduktan sonra Milletvekili Orhan Karasayar, 5 Temmuz Stadı yan sahasını gezdi. Amatör spor kulüplerine de destek vermek amacıyla İskenderun 5 Temmuz Stadı’nın hemen yanına yaptırılan modern futbol sahası ve ışıklandırma sayesinde amatör maçların artık gece oynanabileceğine dikkat çeken Milletvekili Karasayar, “Önceleri gençlerimiz toprak sahada maç oynuyordu ve her maçta gençlerimiz ciddi bir şekilde sakatlıklar yaşıyordu. Girişimlerimizin ardından bu sahayı suni bir şekilde çimlendirdik. Artık amatör maçlar bu sahada yapılıyor. Bunlar kolay olmuyor. Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunarak bu tür projeleri hayata geçiriyoruz. Sadece bu sahayı suni çimle döşetmedik, ayrıca gece maçlarının da yapılabilmesi için ışıklandırma sistemini de kurduk. İskenderun sıcak bir şehir. Bu nedenle amatör maçların gece oynanabilmesi için ışıklandırma sistemi hayata geçirdik. İnşallah burada yetişecek gençlerimiz birinci ligde futbol oynayacaklar. Biz her türlü yapıcı eleştiriye ve öneriye açığız. Vatandaşlarımızdan gelen tüm projeleri de değerlendiriyoruz” şeklinde görüş ortaya koydu.
Son olarak kazan dairesindeki bir arızadan dolayı hizmet veremeyen Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzu’nda incelemelerde bulunan Milletvekili Karasayar, “İskenderun bir deniz şehri. Olimpik kapasiteye bu tesiste önümüzdeki yıllarda uluslar arası müsabakaların yapılması için girişimlerimiz olacak” dedi. Hatay İl Gençlik Spor Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu ise, İskenderun’daki Kapalı Yüzme Havuzu’na Hatay’ın çevre ilçelerinden de katılımların olması ve havuzdan tüm Hatay halkının istifade etmesi için girişimler yaptıklarını belirterek, kazan dairesindeki arızanın giderilmesinin ardından yüzme havuzunun hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.