Medeniyetler İskenderun’da buluştu

Medeniyetler İskenderun’da buluştuHoşgörü kenti olarak anılan, değişik din ve mezhepten insanların huzur içerisinde yaşadığı İskenderun’da, Medeniyetler Korosu şehit ve gazi aileleri yararına konser verdi.
Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bağlı Yazıcı Kültür Merkezi Konservatuarı konser salonunda gerçekleştirilen konserde, dört semavi din temsilcilerinden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, söylediği ilahilerle büyük beğeni topladı. ‘Medeniyetlerin İskenderun Buluşması’ adlı konser öncesi konuşan İskenderun Palmiye Rotary Kulübü Başkanı Canan Gürpınar, yaptığı konuşmada, dünya ve Türkiye’nin ekonomik şartlarının henüz eski günlerine dönemediğini belirterek, “Hepimiz zoru başaracak güçte bir yapıya sahibiz. Güzel kalbimizin sesini dinleyerek o insan sevgisi ile duygularımızı birleştirir ve bu duyguları paylaşabilirsek bütün hayal ettiklerimiz gerçeğe dönüşebilir.” dedi.
Hatay Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat ise konser öncesi yaptığı konuşmasında, “Koromuz Hatay’da üç semavi dinin, 6 farklı medeniyetin hoşgörü ve kardeşlik ortamını tüm dünyaya göstermek için yola çıkmıştır. Bugüne kadar en önemli konserlerimiz New York’ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne vermiş olduğumuz konser, Avrupa Birliği Parlamantosu’nda vermiş olduğumuz konserdir. Bunlarla, ülkemizin ve insanlarımızın farklı tanıtımına karşı gayret sarf etmekteyiz.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Hatay Medeniyetler Korosu repertuarında olan üç semavi din ve 6 farklı medeniyetten derlenen ilahileri seslendirdi. Programın sonunda ise Hatay Medeniyetler Korosu’nun ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ adlı şarkıyı söylerken, davetliler de tempo tutarak şarkıya eşlik etti. Medeniyetler Korosu’nun İskenderun’da vermiş olduğu konsere yörede yaşayan değişik dine mensup vatandaşlar, din adamları, vakıf üyeleri de katıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.