Hedefimiz 100 bin kitap

Hedefimiz 100 bin kitap‘Türkiye Okuyor’ kampanyasına Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman büyük destek verdi. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 3600 kitabı Karayılan içinde okuyan öğrencilere hediye eden Başkan Yurtman’ın bu davranışının tüm çevre belediyeler ve kurumlara örnek olmasını diledi

Kaymakam Ali İhsan Su:

“Hedefimiz 100 bin kitap”

‘Türkiye Okuyor’ adı altında ülkemiz genelinde başlatılan kitap okuma kampanyasına İskenderun’dan ilk destek Karayılan Belediyesi’nden geldi. Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, diğer kamu kurum ve kuruluşlara da örnek bir davranış sergileyerek 3600 adet kitabı öğrencilere hediye etti.
İ.D.Ç Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen kitap bağış törenine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Bereketoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yiğit, İ.D.Ç Anadolu Lisesi Müdürü Alaattin Kılıç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Tören öncesi okula gelen İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’ya okul nöbetçi öğrencisi tarafından giriş defteri imzalatıldı. Kaymakam Su, böylelikle adını yazdığı giriş defterini imzalayıp okula giriş yaparken, öğrencinin bu davranışı ise takdirini topladı.
‘Türkiye Okuyor’ kampanyasında amaçlarının asgari 65 bin kitap toplamak olduğunun altını çizen İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, kurum ve kuruluşların da desteğiyle hedeflerinin bu sayıyı 100 bine çıkarmak olduğunu belirtti. Artık kitap okumanın alışkanlık haline gelmesi gerektiğini kaydeden Kaymakam Su, “Kitap okumak, hem kendimizi, hem de ülkemizi kalkındırmak adına çok önem arz etmektedir. Ne kadar çok kitap okursak o kadar çok kendimizi geliştiririz. Sadece kitap bağışlamakla iş bitmiyor, önemli olan bu kitapları okumaktır. Bu doğrultuda ‘Türkiye Okuyor’ kampanyasına Karayılan Belediye Başkanımız Mehmet Yurtman büyük bir hassasiyet göstererek 3600 adet kitabı hediye etti. Kendisine teşekkür ediyor, bu davranışının diğer belde belediyelerimize, kurum ve kuruluşlarımıza da örnek teşkil etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman da kendilerine Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yiğit’in kampanya için bin kitap bahsini teklifsiz kabul ettiklerini söyledi. Bir öğrencinin kitap almasını diğerinin ise alamamasının kendilerini üzeceği için kitap sayısını imkânları doğrultusunda 3600’e çıkardıklarını ifade eden Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, “Bizim Karayılan olarak nüfusumuz 10 bin 200’dür. Öğrenci sayımız ise 4000. Biz bunu kazanç sayıyoruz. Külfet kabul etmiyoruz. Öğrencilerimizin eğitimine imkânlarımız el verdiğinde her zaman destek vermeye hazırız” ifadelerini kullandı. Başkan Yurtman konuşmasının sonunda İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’dan Karayılan’a Meslek Yüksek Okulu veya Fakülte yapılması konusunda yardım istedi.
Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Bereketoğlu İ.D.Ç Anadolu Lisesi öğrencilerine kitapları takdim etti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.