Gadir Hum coşkusu

Gadir Hum coşkusuHazreti Muhammed’in (S.A.V.) Hicreti’nin 10. yılında Veda Haccı dönüşünde Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak kutlanan ”Gadir-i Hum Bayramı” İskenderun’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hatay’ın merkez ve ilçelerinde yaşayan Alevi vatandaşlar kentin birçok yerinde bulunan türbelere Gadir Hum Bayramı münasebetiyle akın etti. Gadir Hum Günü’nün tamamen ibadet ve dostlarla bayramlaşma anlamına geldiğini aktaran Bülent Doğru, adaklarını keserek pişirdikleri hirisileri komşu ve akrabalarına dağıttıklarını belirtti.
Kent içerisinde bulunan türbelere gelen Alevi vatandaşlar kurban ibadetlerini yerine getirdiler. Türbeye ait tesislerde kazanlarda kaynatılan yöresel yemek olan hirisiden alarak türbe içerisinde dua ettiler. Gadir Hum Bayramı, Hz. Muhammed’in (S.A.V.) veda haccı dönüşünde Gadir Hum denilen yerde veda hutbesinde Allah’ın emrine uyarak Hz.Ali’yi vasi tayin ettiği gün olarak biliniyor. Bu bayram, Kurban Bayramı’ndan sonraki sekizinci güne denk geliyor. 29 Zilhicce, Hz. Muhammed’in Medine’ye göç etmek zorunda kaldığı gün, düşmanların dikkatini çekmesin diye Hz. Ali’nin onun yatağında yattığı gece olarak biliniyor.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.