Girişimcilik eğitimleri başlıyor

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Bölgemizde girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Hizmet Merkezi Müdürlükleriyle işbirliği içerisinde Hatay ilinde 75 girişimci adayının katılabileceği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ düzenleyecektir.
Girişimcilik eğitimleri başlıyor
Hatay’da düzenlenecek olan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kendi işini kurmak isteyen genç işsizler, meslek lisesi mezunları, üniversiteliler ve kadınlara yönelik olacak ve 30 Kasım – 20 Aralık tarihleri arasında Antakya’da 50 kişi, 4-23 Aralık 2010 tarihleri arasında ise İskenderun’da 25 kişi söz konusu eğitimden ücretsiz olarak faydalanabilecektir.

Bu eğitimden mezun olarak kendi işini kuran girişimciler, iş fikirleri kapsamında eğitim süresi içinde yapacakları atölye çalışmaları sonucu hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB’e başvurabilecek ve KOSGEB tarafından uygun görülen iş planı sahipleri, KOSGEB’in sağladığı Yeni Girişimci Desteklerinden yararlanabilecektir. Bu destekler 27.000 TL’ye kadar hibe, 70.000 TL’ye kadar faizsiz geri ödemeli kredi şeklinde olacaktır.

Hatay’daki Eğitimlere Katılmak için:

Hatay’da yapılacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılmak için son başvuru tarihi 22 Kasım 2010 olup başvurular Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Hatay Yatırım Destek Ofisine, KOSGEB Hatay Hizmet Merkez Müdürlüğü ile İskenderun Sanayi ve Ticaret Odasına yapılabilecektir. Başvuru formları belirtilen yerlerden temin edilebilir veya aşağıdaki linklerden indirilebilir. Antakya’da yapılacak eğitime katılmak isteyen başvuru sahipleri 23 Kasım 2010 tarihinde Yavuz Sultan Selim Caddesi Birinci Tabakhane Sokak No:20 Antakya / HATAY adresinde bulunan Ajans binamızda yapılacak mülakat sınavına, İskenderun’da yapılacak eğitime katılmak isteyen başvuru sahipleri ise 24 Kasım 2010 tarihinde İskenderun Sanayi ve Ticaret Odasında yapılacak mülakat sınavlarına katılmaları zorunlu olup mülakat sonrası sınav komisyonu tarafından belirlenecek kazananlar listesi 25 Kasım 2010 tarihinde www.dogaka.org.tr adresinde yayınlanacaktır.

Antakya ve İskenderun’da yapılacak eğitimlere başvurmak için kullanılabilecek formlar ile ders programı mail ekinde sunulmaktadır.

Saygılarımızla,

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Hatay Yatırım Destek Ofisi: 0326 225 14 15

İskenderun Sanayi ve Ticaret Odası: 0326 614 52 25

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.