TÖHOB 2010 zirvesi Hatay’da gerçekleşti

TÖHOB (Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği) 2010 yılı semineri Anadolu Isuzu’nun sponsorluğunda Hatay’da gerçekleştirildi. Taşımacılık sektörünün ilgili kişi ve kuruluşlarıyla gerçekleşen zirvede şehir ve şehirlerarası taşımacılığın sorun ve çözüm önerileri görüşüldü. TÖHOB 2010 zirvesi Hatay’da gerçekleşti
TÖHOB 2010 yılı seminerine Anadolu Isuzu üst düzey yöneticilerinin yanı sıra; Kara Ulaştırma Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu, TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel, OSD Genel Sekreteri Ercan Tezer, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, TÖHOB Genel Sekreteri Onur Orhon, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz, Antakya Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Halil Kadife, Antakya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.
TÖHOB Genel sekreteri Onur Orhon, seminerin açılış konuşmasında, 2006 yılında kurulan birliğin yurt genelinde yaygınlaşma ve gelişme çabalarını sürdürürken, diğer taraftan da sektörün ilgili kişi ve kuruluşlarıyla doğrudan temas kurarak daha başarılı olmanın yollarını aradıklarını belirtti. Orhon, TÖHOB´un öncelikle amacının, toplu taşımacılıkta söz sahibi olma, kurumsallaşma, kentler arasında birlik ve uyumu sağlama, ekonomik, sosyal, hukuki ve yönetsel alanda ortak hareket etmek olduğunu söyledi.

Orhon: “2012’ye Kadar Tüm Araçlarımız Standartlara Uygun Hale Gelecek.”

Orhon, toplu taşımacılıkta yaşlı ve engellileri de düşündüklerini belirterek; “Tüm toplu taşıma araçları 2012 yılına kadar engelliler için erişilebilir duruma getirilecek. Ülke genelindeki filoda yer alan yaklaşık 15 bin özel halk otobüsü ile 10 bin belediye otobüsünün 2012 yılında karşılaşacağı kargaşa bugünden TÖHOB olarak değerlendirilip, bir rapor haline getirildi. Yaşanabilecek sorunları şimdiden çözme çabasındayız” dedi.

Tezer: “Alçak Taban Uygulaması Gereği Şekilde Yapılmıyor.”

OSD Genel Sekreteri Ercan Tezer 2012’nin şimdiki şekliyle olmayacağını; tamamıyla alçak tabanlı uygulamaya geçileceğini vurgulayarak bu konuda yeterli çalışmaların yapılmadığını belirtti. Hala basamaklı otobüsler üretiliyor diyen Tezer konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Belediyeler basamaklı otobüslere izin vermeye devam ediyor. Madem alçak taban zorunlu olacak belediyeler bu konuda şimdiden bunun gereğini yerine getirmelidir. Sorunları havada bırakıp ertelemek, hem işletmeciye hem de üreticiye zarar veriyor. Otobüs alımlarındaki durgunluğun nedeni de bu. Talep ertelenmemelidir. ”

Tamay: “ Desteklemeye Devam Edeceğiz”

Toplantıda bir konuşma yapan Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay TÖHOB’a her alanda destek verdiklerini vermeye de devam edeceklerini söyledi.
Isuzu’nun Hatay‘da yüzde 85’lik bir pazar payının olduğuna dikkat çeken Tamay “Hatay’da yolcu taşıyan 100 halk otobüsünün 85’ini Isuzu araçları oluşturuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın genelgesine uyarak kriz döneminde tüm model araçların Avrupa Birliği regülasyonlarına uygun olarak dizayn edildi.”dedi.
Tamay konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“2012’de tüm toplu taşıma araçlarında hem Euro 4 motor olması şartı hem de engellilerin ulaşımına uygun olma şartı aranacak. Bu yüzden Isuzu olarak 2012’yi beklemeden bu şartların yanı sıra ekonomik ve konforlu yapısıyla adından söz ettiren sınıfının tek engelli rampalı otobüsü NOVOCITI’yi piyasaya sunduk. 2012’ye girmeden bu şartlara uymayan araçlar biran önce elden çıkarılmalı.2012’ye kadar beklerseniz elinizdeki otobüsleri 2. el piyasasında satmakta zorlanacaksınız. Bu regülasyonun devreye girmesinde erteleme olmayacak. Bu yüzden bir an önce araçlarınızı yenileyin” Novo Citi’nin 3 aylık bir zaman diliminde 20’den fazla şehrin Halk otobüsü kooperatifine girdiğini dile getiren Tamay, 2011’de Novo Citi’nin girmediği şehrin kalmayacağını da ileri sürdü.

Yüksel: “Herkesin Desteğine İhtiyacımız Var”

TÖHOB 2010 kapanış konuşmasını yapan İsmail Yüksel; seminerin sponsorluğunu üstlenen Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay’a teşekkür ettikten sonra seminerde toplumun her kesiminden destek beklediklerini belirtip konuşmasını şu şekilde sürdürdü:“Özellikle kamu kanadından sorunların çözümü konusunda büyük destek bekliyoruz. ÖTV indirimi, biletlerde KDV indirimi diyoruz, özürlü yasası diyoruz. Bunlar tamamen siyasi bir bağlantısı olan konular. Onun için herkes taşın altına elini sokacak. Anadolu ve İstanbul’un her yerinde olan 15 bin özel halk otobüsü temsilcilerinden destek bekliyoruz” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.