Atatürk oratoryosu duygulandırdı

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 72. yıldönümü münasebetiyle İskenderun Belediye Kültür Merkezi’nde oratoryo düzenlendi. Atatürk oratoryosu duygulandırdıAtatürk’ü anma etkinliklerine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Bereketoğlu, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve halk topluluğu katılım gösterdi. İskenderun Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Atatürk’ konulu oratoryo gösterisi davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Oratoryo gösterisi öncesi ilk olarak söz alan İskenderun Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Yusuf Oğuz, “Bütün hayatını Türk milletine adayan, eşsiz lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan ve dahi olan Atatürk, hem milli mücadelede hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Bugün Büyük Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü gerçeğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için 10 Kasımları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz” dedi. Ardından söz alan Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Şükriye Kayıkçı da, yaptığı konuşmasında “Dünyada çok az lider tarihin akışını değiştirmiş ve ‘milli lider’ veya ‘tarihi lider’ olma niteliğini kazanmıştır. Büyük Atatürk, Anadolu’yu esaretten kurtarıp, yeni bir devlet kuran ve tarihin akışını değiştiren karizmatik bir liderdir. İleri görüşlü, gerektiğinde süratli ve keskin, gerektiğinde yapacağı işi günlerce ve hatta bazen aylarca inceden inceye düşünerek fikren hazırlayan; ama her durumda da en isabetli kararı ve çözüm yolunu bulan bir liderdir. Kaybolan sadece fanide olduğu gibi maddedir. O’nun maneviyatı hepimiz için bir enerji kaynağı olmaya devam ediyor” ifadesinde bulundu.
Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Personel Yüzbaşı Serbest Erkaplan da Atatürk’ün askeri dehası ve kişiliği hakkında açıklamalarda bulundu. İskenderun Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ile Dr.Gani Bahadırlı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından birlikte hazırlanan oratoryo ve Türk Halk Müziği korosu gösterileri Atatürk’ün hayatını anlatan sinevizyon ile birlikte izleyicilere sunuldu. Davetliler programı heyecanla takip ettiler.

Önceki İçerikKızılay’dan Atatürk’ün ruhuna Mevlid-i Şerif
Sonraki İçerikMilli takım Tunus’tan dereceyle döndü
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.