Şekere ve Cırtıman tarım alanımı?

1/25000’lik planda yapılan değişikliklerin masaya yatırıldığı belediye meclis oturumunda şu soru akılları karıştırdı
Şekere ve Cırtıman tarım alanımı?
İskenderun Belediyesi’nin Kasım ayı ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in başkanlık ettiği meclis toplantısında birçok önemli konu görüşülürken, özellikle gündeme 1/25000’lik planlama ile belediye’nin gider düzensizliği damgasını vurdu. AK Parti grubunun çözüm aradığı ve İskenderun’un geleceği için son derece önem arz eden 1/25000’lik planlamaya göre Şekere tarafı tarım alanı, İskenderun Belediyesi Briç Salonu’nun bulunduğu arazi fuar alanı yerine konut alanı gösteriliyormuş.
İskenderun Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk toplantısında birçok konu ve çözüm arz eden önemli konular masaya yatırılırken, 6 maddelik gündemde şüphesiz en çok üzerinde durulan ve tartışılan İskenderun’un 1/25000’lik planlaması oldu.
AK Parti grubunun gündem dışı söz alarak ortaya attığı plana göre Şekere ve Cırtıman bölgelerinin tarım alanı olarak gösterildiği, Briç Salonu’nun da yer aldığı bölgenin ise, fuar alanı yerine konut alanı olarak gösterildiği gündemin başına oturdu.

İSKENDERUN ÜZERİNDEN RANT MI KAZANILMAK İSTENİYOR?
Bu durum üzerine belediye meclis üyeleri tek tek söz alarak konu ile ilgili görüşlerini açıklayarak bir an önce il genel meclis üyeleriyle görüşülerek çözüm yolu aranmasını ve dolayısıyla İskenderun üzerinden rant kazanılmasının önüne geçilmesi konusunda fikir birliğine vardılar. Bu durum üzerine İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, şehik planlamacısının çağrılarak konu ile ilgili belediye meclisinin bilgilendirilmesinin doğru olacağını bildirdi. Bu arada değişiklikleri konuşmak AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun’un girişim ve gayretleriyle ilgili plan bir sonraki oturuma ertelendi.

BÜYÜK ÇARŞI İŞHANI YIKILMALI
Belediye Meclis oturumunda 1/25000’lik plan ile birlikte Büyük Çarşı İşhanı’nın yıkılarak yerine daha sağlıklı bir yerin yapılması fikri MHP İskenderun Belediye Meclis üyesi Garip Şandır’dan geldi. Şandır, Büyük Çarşı İşhanı’nın %60 -70’lik bölümünün zaten kullanılmadığını eski yapı olduğu için tehlike arz ettiğini, dolayısıyla bu sorunun bir an önce çözülmesinin doğru olacağını savundu. Bunun üzerine söz alan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, Büyük Çarşı İşhanı’nın eski yapı olmasıyla birlikte sağlam olduğunu belirttiği açıklamasında buranın restore edilmesini ifade etti.

TEMİZLİK İÇÇİLERİNİN SORUNU ÇÖZÜLMEZSE BELEDİYE HAKKINDA SAVCILIĞI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM
MHP Belediye Meclis Üyesi Garip Şandır’ın ardından AK Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yaran ise, gündem dışı söz aldığı konuşmasında temizlik işçilerinin sorunlarını masaya yatırdı. Bu sorunu daha önce 4 defa gündeme getirdiğini ancak, bu sorunların sadece mecliste görüşüldüğünü, meclisin kapısından dahi dışarı çıkmadığını savundu. Temizlik işçilerinin fazla mesai yaptığını, bununla birlikte ne mesai ücreti, ne de haftalık izin yapmadıklarından duyduğu rahatsızlığı gündeme getiren AK Parti İskenderun Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yaran, bu konunun çözümlenmemesi halinde İskenderun Belediyesi hakkında savcılığı suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.
DP Meclis Üyesi Ali Kılınç Çirkin de yaptığı araştırmalar doğrultusunda İskenderun Belediyesi’nin giderlerinde dengesizliğin olduğunu belirtti. Çirkin, rakamlarla yaptığı açıklamalarda gider rakamlarının yüksek olmasının mümkün olmayacağını, dolayısıyla bu dengesizliğin neden kaynaklandığı sorusuna cevap aradı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, bu konunun görüşülüp tartışılacağını kaydetti.
Gündem dışı konuşmaların ardından 6maddelik gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.