Kızılay, Mithat Paşa İlköğretim Okulu’na konuk oldu

Kızılay Derneği İskenderun Şubesi, öğrencileri ilk yardım konusunda bilinçlendiriyor.
Daha önce birçok okullarda Kızılay’ın amacını ve önemini anlatan sunumda Kızılay Şubesi’ni dün Mithat Paşa İlköğretim Okulu ağırladı. Kızılay, Mithat Paşa İlköğretim Okulu’na konuk oldu
İskenderun Kızılay Şubesi İlk Yardım Eğitmeni Ayşe Demir, Mithat Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerine, ilk yardımın önemini anlattı.
Katılımın yoğun olduğu bilgilendirme toplantısında İlk Yardım Eğitmeni Ayşe Demir, öğrencileri sıkmadan birçok önemli konuları öğrencilerle paylaştı.
29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle Kızılay’ı tanıtıcı sunumda konuşan Kızılay İskenderun Şubesi İlk Yardım Eğitmeni Ayşe Demir, ilk yardımı herhangi bir kaza yada yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulama olarak açıkladı. İlk yardımın öncelikli amaçlarını da öğrencilerin bilgisine sunan Demir, Kızılay ile ilgili daha çok bilgiye sahip olmanın çok önemli olduğunu belirtti.
Kızılay İskenderun Şubesi bugün Sadık Altıncan İlköğretim Okulu öğrencilerin yönelik bir sunum gerçekleştirecek.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.