Selçuk güldü İsmail üzüldü

Geçtiğimiz hafta sonunda oynanan maçta Türk futbolunun iki devi Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya gelmişti. Futbolseverler bu maçı ekran başından izledi. Herkes heyecan içerisinde bu maçın galibi kim olacak diye beklerken, ben maçın heyecanından çok iki kardeşimin heyecanındayım.
Maçı sadece onlar için izledim desem de yanlış olmaz. İskenderun’un gururu olan Selçuk İnan ve İsmail Köybaşı İskenderun Karaağaç’ta doğdu. Selçuk İnan’ın babası Münir İnan ile İsmail Köybaşı’nın babası Selim Köybaşı uzun yıllardır arkadaşlar. Evleri bile yan yana.. Selçuk güldü İsmail üzüldü
İsmail Köybaşı İskenderun’da top oynarken, Selçuk ise başarısının karşılığını aldı ve Türkiye’nin dört büyük takımından biri olan Trabzonspor’da forma giymenin gururunu hem kendisine, hem de bizlere yaşattı.
Eeeeeee!
Kapı komşu Selçuk büyük takımda oynarda İsmail durur mu?
Kartalspor’da forma giydiği sırada Gaziantepspor alt yapısına gitti. Orada da kısa süre sonra Gaziantepspor’da forma giyme şansını yakaladı. Artık şansı dönmüştü İsmail’in.
Onun kadar biz İskenderunlular da heyecan içerisindeydik tabii ki. Çünkü kentimizin çocuklarının dışarıda futbol yaşamlarını sürdürmeleri bizlerin tanıtımı açısından çok önemli.
Hayat böyle başladı bu iki kardeşim için. Trabzonspor-Beşiktaş maçında iddia oynayanlar ekran karşısında iddiayı hangisine basmışlarsa, o takımın kazanmasından başka bir şey düşünmüyorlar. Ben ise Trabzon yense İsmail, Beşiktaş yense Selçuk üzülecek diye düşünüyordum. Ekrandan izliyordum kentimizin temsilcilerini..
Tam soyunma odasından çıkarken seremoni öncesinde bir araya geldiler ve sarıldılar birbirlerine hasretçe. Gerçekten ben de çok heyecanlandım, duygulandım. Düşündüm, sezon bittiğinde ikisi de yan yana oturduğu evin önünde babalarıyla birlikte benimde onlarla sohbet ettiğim zaman aklıma geldi. Ve o kadar gururlandım ki arkadaşlarımla, İskenderunlu gençler nerede diye.
Bu tabloyu benim gibi herkes gördü. Hem Trabzon-Beşiktaş maçında hem de Milli Takım’da..
Gelelim Milli Takım’a..
Eskiden beri milli takımımızın formasını giyip terleten İskenderunlular vardı. Tabii onların da ayaklarına sağlık. Ama Milli Takım’da bile Hatay’ı temsilen üç hemşerimiz var. Gökhan Zan, Selçuk İnan ve İsmail Köybaşı.
Hepsi Milli Takımımızın gururu oldular. Bizler gibi tüm Türkiye’nin gururu bu gençler.Şimdi sıra diğer gençlerde. İskenderun’da çok yetenek var. Bu yetenekleri görmesi gerekenlerin birazcık daha iyi gözle bakmaları gerektiğine inanıyorum. Çünkü burası futbolcu fabrikası. Bunu kimse unutmasın.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.