Göztepe sana yakışmadı

Göze geldin İskenderun. Evet.. Geçen sezondan belliydi Göztepespor’un bu sezon oldukça iyi bir takım kuracağı ve çok paralar harcayacağı.Göztepe sana yakışmadı
Pazartesi günü de kendi evinde İskenderun Demirçelikspor ile oynadı. Bir yanda Türkiye’nin gözdesi İzmir temsilcisi, diğer yanda Akdeniz’in ve dünyanın çeliğini sağlamlaştıran ve kendi bileğini de bükülmez hale getiren İskenderun Demirçelikspor.
İzmir’de ışıklandırma olduğu için maç saat 20.30’da başladı. Oldukça da heyecanlı bir maçtı. Gidemedik bu maça..
Ama kalbimiz ve kulağımız oradaydı. Heyecanlıydık. Çünkü herkes bu maçın ne olacağını merakla bekliyordu. Bir yandan da herkes Göztepe’yi favori gösteriyordu. Diğer taraftan sessiz ama derinden giden, kendini su altına saklamış olan İskenderun Demirçelikspor vardı. İzmir’de oynanan maça taraftarın ilgisi de fena değildi. Tüm İskenderun bu maçın sonucunu bekliyordu. Taraftar beni arayıp maçı soruyor; ne oldu diye?
Tabi bende arayanlara ‘senin tahminin ne’ diye soruyordum.
Kentimizin temsilcisi İskenderun Demirçelikspor 66. dakikada Göztepeli Ferhat’ın golüne engel olamadı. Tribünde bulunan Göztepeliler yerinde duramıyorlardı. Maçın gidişatı bir anda değişti.
Ancak öğrendiğim kadarıyla İskenderun Demirçelikspor’un sahada çok iyi mücadele ettiğini öğrendim. Yani rakip kaleleri zaptetmek için çok uğraşmışlar, ama bir türlü olmamış..
Eeeeee!
İskenderun bu, sabırlıdır.
Bekler elbet..
Maç 90 dakikadır diye boşuna dememişler.
İDÇ Spor Teknik Direktörü Besim Durmuş’un futbolcuları sahada savaşçı ruhla mücadelelerini sürdürüyor..
Maçın bitimine az bir süre kala kentimizin temsilcisi İskenderun Demirçelikspor’dan Kamil durumu eşitliyor..
Temsilcimiz kaleleri zaptediyor etmesine ama altta kalanın canı çıksın dercesine çirkin olaylar patlak veriyor.
Kolay mı sezon öncesinde çok iyi bir takım kuracaksın, milyonları harcayacaksın ve bu yıl Bank Asya Ligi’ne kendini adapte edeceksin; hiç hesaba katmadığın İskenderun Demirçelikspor senden bir puan alacak.
Göztepe taraftarı bu durumu kendine yediremiyor.
Bir de orası İzmir..
İnsanlığın ve medeniyetin bulunduğu, ülkemizin en güzel ve güzide köşelerinden biri..
Hani taraftarlar yapsa neyse deriz..
Peki maçın bitiş düdüğüyle birlikte yedek kulübesinde bulunan hoca ve futbolcular neden İskenderun Demirçelikspor futbolcularına saldırdı anlam veremedim.
Anlaşılan beraberliği hazmedemediler..
Etmiş olsalar böyle olaylara kalkışmazlardı. Göztepe’nin futbolcuları paralarını ve ekmeklerini kazanacaklar da bizimkiler ne yapacak, nal mı toplayacak?
Yaşanan olayları Göztepe’ye hiç yakıştırmadım. Eğer bu kadar kendinizi bir üst lige adamışsanız, çıkın aslanlar gibi mücadele edin, herkesi yenin..
Unutmayın..
İskenderun Beş Temmuz Stadı’nda geçtiğimiz yıl geldiniz 2-0 yenip gittiniz. Size kimse bir şey söyledi mi?
Tabii ki hayır.. Çünkü İskenderun taraftarı medenidir. Yenilgiyi de mağlubiyeti de kabullenmesini biliyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.