İDÇ Spor diri bir görüntü verdi

Ve uzun bir aradan sonra oldukça keyifli bir maç izledim. İkinci ligin yeniden başlamasıyla futbola olan özlemimiz sona erdi. Hafta sona kentimizin gururu İskenderun Demirçelikspor, sezonu açtı.İDÇ Spor diri bir görüntü verdi
Süper ligde bulunan Ankaraspor vardı ya, o takımdan ayrılan 8 futbolcu Y.Malatyaspor’a geldi. Yani Süper Lig takımı ayarında olan Malatyaspor, İskenderun Demirçelikspor’u burada yenmeye gelmiş.
Pazar günü maç saati denk gelmediğinden dolayı Ümit Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Spor’a Doğru programında golleri söyleyemedik. Ama bu maçın önemi bu program içinde çok önemliydi. Belki bilmeyen vardır, iddiacıların yakından takip ettiği Kanal A’da Ümit Aktan tarafından yapılan spor programının İskenderun’daki temsilcisi benim. Yani Aktan, her hafta tüm maçların bağlantısını benimle gerçekleştirir. Ancak değinmek istediğim konu farklı. Bu hafta yine canlı yayına bağlandım, ancak golleri anlatmak için değil. Takımın durumunu değerlendirmek için..
Maç öncesi yaptığım değerlendirmede İskenderun Demirçelikspor’un oldukça iyi bir kamp dönemi geçirdiğini ve yapılan transferlerle kadrosunu güçlendirdiğini, bu sezon tüm İskenderun halkının başarıya odaklandığını söylememe rağmen stüdyo da bulunan diğer spor adamları yorumcular Y.Malatyaspor’un İskenderun’a puan almaya geldiğini ve oradan mutlaka puan alabileceklerini belirttiler.
Hocalarımın iddiası nedendi, çünkü karşımızdaki Süper Lig takımı. Öyle görmek lazım. Ama ben söylediklerimin arkasında durdum ve sevgili ağabeyim Ümit Aktan’a “maç sonrası ne olacağını göreceğiz, sahadaki futbolcular sonucu tayin eder, beklemekte fayda var” dedim.
Maçın başlamasına doğru Malatya aracı Beş temmuz Stadı’na girdi. Otobüsü gördüğüm zaman ne oluyor ya dedim kendimce. Galatasaray ya da Fenerbahçe mi geldi dedim.. Çünkü aracı öyle bir giydirmişler ki söyleyecek söz bulamadım..
Muhteşem ötesi.
Biliyorsunuz Ramazan ayı hava aşırı sıcak.. Herkes çok yorgun, seyirci heyecanlı, taraftar galibiyete kilitlenmiş. Bu maç hem futbolcular hem de yeni hocamız Besim Durmuş için çok önemliydi. Çünkü herkesin ilk maçı ilk galibiyet çok önemlidir.
Maçın başlamasıyla birlikte takımı oldukça iyi gördüm. Geçtiğimiz yıllardaki takımdan eser yok. Çok şükür kurtulduk. Eski kafa yapısından bizlere ecel terleri döktürüyorlardı. Bu yıl takım olarak iyi bir kadro oluşturduğumuzu gördüm ve o nedenle çok mutlu oldum. Hocaya baktığımda güven duydum ve rahatladım. Yani duruşu bile insana güven veriyor. Bu çok önemli. Yeni alınan futbolcular da hiç fena değil. İyi transfer yapılmış. Emeği geçenleri kutluyorum. Şamil Ünal, gerçekten harika.. Onu taraftar esmerliğinden dolayı yabancı sanacak.
Top onun ayağına geldiğinde inanın ben de heyecanlandım. Topla buluştuğunda acaba ne hareket yapacak diye bekliyordum ve ceza sahası dışından öyle bir atış yaptı ki topu yakalamak, görmek mümkün değil. Harika bir gol atarak düşüncemde beni yanıltmadığı için teşekkür ediyorum Şamil’e.
Tabi ileri uçta rakip kalenin önünde radar gibi bekleyen Cem Demir’i de unutmamak lazım. Futbolcu dediğin böyle olur düşüncesini tüm tribünlere yansıttı. Adam ayağına her top geldiğinde tribün ayakta alkışlıyor. İyi mücadeleci ve savunma oyuncularını çok sıkıntıya sokacak bir isim ve bunu da ilk maçında göstererek ilk golünü attı. Maç bittiğinde soyunma odasına gittim. Futbolcularla hocanın diyaloguna şahit oldum ve o kadar etkilendim ki çokta hoşuma gitti. Konuşmasında hiç de öyle ‘her şeyi ben bilirim, ben ne dersem o olur’ görüntüsü yok.
Eeeeeee!
Hal böyle olunca bu takımın oynadığı futbola göre kim rahatsız olsun ki. Herkes rahat. Kulüp başkanı bile keyif ala ala, maçın tadını çıkarta çıkarta takımını izledi. Demek ki bu yıl iyi kadrodan herkes memnun. İnşallah bu hep böyle devam eder.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.