İçimizdeki İrlandalılar

Hani hep kendi aramızda tartışırız ya içimizdeki İrlandalılar kim diye.. İçimizdeki İrlandalılar hiçbir zaman bitmeyeceğe benziyor. Nerden çıktı bu diyebilirsiniz; ama çıkıyor işte.. İskenderunluluk ruhunu yakalayamadığımız sürece başarının da zor geleceğini her defasında söyledim, şimdi tekrar söylüyorum.
Bu yıl 3.lige çıkan Yeni İskenderunspor’un yokluktan bu duruma geldiğini kimse unutmamalı.İçimizdeki İrlandalılar Futbolcular parasını almak derdine düşmedi. Tüm oyuncular turuncu-mavili formayla nasıl başarı sağlayacaklarının derdine düştü. Ama içimizdeki İrlandalılar bu takım nasıl başarısız olur, nasıl yenilir, bunların hesaplarını yapmaya başladılar daha şimdiden.. Düne kadar kentimizin bir diğer temsilcisi İskenderun Demirçelikspor rakipleriyle oynadığı zaman kentimizin ismini taşıyan takımın yenilmesi için elinden geleni yapmaya çalışanlar ve bu takımın puan kaybetmesini isteyen çapulcular, şimdi de İskenderunspor üzerinden bu düşünceye sahipler.
Yaklaşık bir haftadır İzmit Kartepe’de kampta bulunan Yeni İskenderunspor, burada tüm takımlarla hazırlık maçı yaparak çalışmalarını sürdürüyor. Takım kendi işine bakarken, başkaları da kendi sinsi işlerine bakmaya devam ediyor. Ekibimiz hazırlık maçlarını yaparken galip geldiği haberleri de gazetelerimiz de ve internet sitelerimizde yer alıyor. Ancak bu haberlere bile inanmak istemeyen birkaç kişinin olduğuna maalesef şahit oldum.
Adamlar işini gücünü bırakmış İskenderunspor’un başarısızlıklarına kilitlenmişler. İlk hazırlık maçında İnegölspor ile karşılaşan İskenderunspor, bu maçtan beraberlikle ayrıldı. Yeni bir takım için önemli bir başarı.
Daha sonra sonra Türkiye futbol arenasında söz sahibi olan Trabzon temsilcisi Akçaabat Sebatspor ile karşı karşıya geldiler. Bu maçın ikinci yarısında gençleri de oyuna alan Yeni İskenderunspor, karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı. Ardından Ankara Demirspor ile karşılaşan temsilcimiz bu takımı da 2-1 yenerek motive oldular.
Bir gün aradan sonra bir hazırlık maçı daha yaptı ve bu kez Diyarbakır Büyükşehir DİSKİ Spor ile karşılaşan Yeni İskenderunspor, bu maçı da 2-1 kazandı. Yani kısacası bunları skorlarıyla yazmamdaki sebep inanmak istemeyen İrlandalılar’a takımın kötü gitmesini isteyen hainlere cevap olsun istedim.
Ya Allah aşkına dünyanın neresinde kendi yaşadığı kentin ismini taşıyan takımların başarılı olmasını istemeyen insanlar var..
Ama İskenderun’da maalesef var..
İDÇ Spor’un başarısını istemeyenler var. İskenderunspor’un başarısını istemeyenler var.. Peki siz kimin başarılı olmasını istiyorsunuz?
O da belli değil..
Ama sanırım ben tahmin ediyorum..
Kendi çıkarlarının olmadığı yerde ben yoksam kimse olmasın mantığı vardır.
Böyle düşünen kişiler zaten hayatları boyunca bir yerlerde başarılı olamamıştır. Ama kendilerine inanan bir kaç kişiye ‘ben şuyum ben buyum’ demekten öteye gidememiştir.
Şimdi bu kişiler İskenderunspor’un başarısızlığını istiyorlardır. Elbette hocalara güvenmiyorlardır, futbolculara da inançları yoktur.
Ama inanılmayan çok şey hayatta; gerçek olacak kadar bize yakındır. İskenderunspor teknik heyetinden Can Güven, Ender Traş, Bekir Arpacı, ve Beşir Katıksan o kadar inançlı, gururlu ve onurlu ki; bu insanlar gecesini gündüzüne katarak evlerini ve çocuklarını unutarak sadece ama sadece bu kentin bir takımı olan Yeni İskenderunspor’u nasıl başarıya taşıyacaklarının hesaplarını yapıyorlar.
Takım başarısız olsun diye düşünen hainler belki utanırlar diyecem; ama onlarda ar var mı ki utansınlar.
İskenderun Demirçelikspor da, İskenderunspor da bu yıl mutlaka başarılı olmak durumunda.. Böyle hainlere karşı tek yumruk olmak zorunda olduğumuzu tekrar hatırlatıyorum…

Önceki İçerikTurizm Haritası!
Sonraki İçerikTropikal iklime gidiyoruz!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.