spacer
27 Temmuz 2010 tarihinde Ekonomi kategorisine yazilmistir.
Kaçakçılıkla mücadelede etkin yöntem: Alo 136

İskenderun Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürü , 2010 yılının ilk 6 ayındaki kaçak malzeme operasyonlarını ’nde basın mensupları ile paylaştı. Güleş, sinevizyon eşliğinde bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Güleş, İskenderun Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü olarak 2010 yılının ilk 6 ayında toplam 20.909.992 liralık kaçak mal ele geçirildiğini açıkladı ve vatandaşlara Alo 136 hattından 24 saat kaçakçılık ihbarı vermeleri konusunda çağrıda bulundu.
Açıklamalarının devamında bölgemizde kaçakçılıkla mücadelenin aralıksız sürdürüldüğüne işaret eden Güleş, söz konusu operasyonlarda teknolojinin tüm imkanlarından faydalandıklarını belirterek, “Vatandaşlarımız bize Alo 136 hattından 24 saat kaçakçılık ihbarlarında bulunabilirler. Biz İskenderun Vergi Daireleri binasının 10. katında hizmet vermekteyiz. Şu anda 22 personelimiz faaliyet gösteriyor. ve ’ye kadar sınır kapılarımız, körfez bölgesi ve liman bizim görev alanımız içerisinde. Şu anda mevcut kullandığımız Vapor Tracer dediğimiz patlayıcıları bildiren bir alet, RadReflex yoğunluk ölçüm aleti, portatif metal analizörü, özellikle bölgemizin demir çelik bölgesi olmasından dolayı metal olan cisimleri bilgilendiren aletler ve denizimizde de Türkiye’nin en hızlı deniz botu bulunuyor. 2010’un ilk 6 ayında 20.909.992 liralık kaçak malzeme ele geçirdik. Bunların çoğunluğunu da akaryakıt ve sigara alıyor. Özellikle kaçak sigara ile olan vizenin kaldırılmasının ardından çoğaldı. ’nda her gün yaklaşık 200 karton sigara ele geçiriyoruz. Yılda ise 150-200 bin karton kaçak sigara ele geçiriliyor. Kaçak sigaranın artmasının sebebi ise iç piyasada sigara fiyatlarının yüksekliğidir. Ama kaçak sigara, insan vücuduna iç piyasada satılan yasal sigaradan kat kat daha çok zarar veriyor.Vatandaşlarımız bu konuda biraz daha bilinçli davranmalıdır” ifadesinde bulundu.
Sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında Güleş, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.


Leave a comment

Yeni yorum yapıldığında E-mail ile bildir. Ayrıca yorum yapmadan abone olabilirsiniz.


Bu sayfada yayinlanan yorumlar okuyucularin kendilerine ait gorusleridir. Yazilan yorumlardan İskenderun Haber veya http://www.iskenderunhaber.com hicbir sekilde sorumlu tutulamaz.