Bekleye bekleye sezonu kapatacağız

Yeni İskenderunspor nihayet 8 yıl aradan sonra 3. lige çıktı ama hala üzerimizdeki ölü toprağı kalkmış değil. Neden böyle oluyor bir anlam veremiyorum. Benim gibi birçok taraftarda veremiyor. Birçok takım transfer görüşmelerini yaptı. Futbolculara imza bile attırdı. Biz hale kongrenin derdine düşmüş bekleye duralım.
Yeni İskenderunspor Başkanı Sedat Uysal koşuşturup duruyor kendi başına. Başkan Uysal, takıma sahip çıkacak paralı yöneticiler arıyor. Olması gerekenleri yapıyor. Yapmış olduğu davranış çok doğru. Parasız futbol asla olmaz. Futbolsuz da kentin tanıtımı olmaz. Diğer yöneticilerde takım için bir şeylerin peşindeler elbet. Ama zaman geçiyor. Kentimizin üzerindeki ölü toprağı ne zaman kalkacak bilmiyorum. Herkes kendi düşüncesiyle kalıyor, yorum yapmıyor. Bari ben yönetimin sesi olayım.
Takımın İskenderun’da bulunan iş dünyasının desteğine ihtiyacı var. İskenderunspor yönetiminde yer almak isteyen iş adamlarının ilgisi bekleniyor. Ya da parası olan, kendine güvenen, ‘ben Yeni İskenderunspor’un yönetiminde yer almak istiyorum’ diyenlere duyurulur.
Ama bakıyorum da bu takımla şu anda kimse ilgilenmiyor. Çünkü 3. ligde yani alt ligde diye düşünenler olabilir. Ama bu ligi yükseltecek olan yine İskenderun’da bulunan ve parası olan kişilerdir. İstanbul’da bulunan iş adamlarına da sesleniyorum. Bildiğim birkaç kişi var. Üç büyük takımın localarına yüz bin dolarlar ödeyerek bir sezonluğuna bu locayı kiralıyorlar. Ömürlerini İskenderun’da geçiren ve buradan yükselerek büyüyen kişilerin İskenderun’un ismini taşıyan takımına neden sahip çıkmıyorlar, yönetimiyle neden görüşmüyorlar bilinmiyor. Acaba İstanbul’da locaya para verenler yarısını da Yeni İskenderunspor’a verseler çok mu olur?
Şöyle düşünüyorum, yıllardır bana anlatırlar. İskenderun Beş Temmuz Stadı’ndan kimler geldi kimler geçti. Ne takımların burada canı yandı..
Hep imrenerek dinlerdim.
Ve efsane geri geldi..
Sloganlarının altında şehre giren bu takım şimdi kendisine sahip çıkacak efsaneleri bekliyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.