İskenderun tesis fakiri

Uzun yıllar sonra da olsa önemli değil, İskenderun 5 Temmuz Stadı yan sahası önce suni çime kavuştu, ardından da ışıklandırıldı. Bu gelişmeler kentimiz için oldukça önemli diye düşünüyorum. Ancak İskenderun için yapılacak oldukça önemli konularında olduğunu belirtmek isterim. İskenderun tesis fakiri
Örneğin İskenderun Beş Temmuz Stadı İskenderun Demir Çelikspor Kulübü’nün kontrolünde bulunduğu günden bugüne kadar iyi korundu, bakım onarımı iyi yapıldı. Ve hatta Türkiye’nin birçok stadında olmamasına rağmen İskenderun Beş temmuz Stadı’nın her yeri koltuklandırıldı. Bu çok önemli bir ayrıntı aslında. Çünkü birçok stadyum da koltuklandırma yok. Bu nedenle yapılanları iyi korumak lazım.
2010 yılı İskenderun için çok önemli bir yıl oldu aslında..
Farkında olmasakta önemli başarılara imza attık..
İskenderun Engelliler Basketbol Takımı 2. lige çıktı. Takım sadece oyuncularıyla ve hocasıyla Şanlıurfa deplasmanına gitti. Engelliler Urfa’dan inancın zaferi olarak şampiyonluk elde ederek İskenderun’a geldiler.
Yeni İskenderunspor’da önce Malatya grubuna gitti ve burada inancın zaferi alındı. Sonra Kayseri’de bunun finali geldi. Ve Yeni İskenderunspor şampiyon olarak kente döndü.
2. ligde kentimizi temsil eden İskenderun Demir Çelikspor’da Antalya’da Bank Asya Ligi’nin kapısını aralamak için gitti. Herkes heyecanla başarı bekliyordu. Ama olmadı..
İnşallah bu yıl herkesin isteği yerine gelir.
Ancak İskenderun Beş Temmuz Stadı’nın ışıklandırılması gerekiyor. Elazığspor’un stadının ışıklandırılması yapılmış ve o ışıklandırılmanın yapılmasına da siyasiler ciddi destek olmuşlar. İskenderun Beş Temmuz Stadı’nın da mutlaka ışıklandırılması gerekiyor ve maçların da akşam oynatılması lazım.
Eğer büyük düşünen bir kentsek bu çalışmaların mutlaka yapılması lazım. Hem kentimize ayrı bir renk katacaktır. İskenderun Demir Çelikspor ve Yeni İskenderunspor gibi takımlara transfer olacak futbolcular, kentimizdeki spora bakış açısını geliştirecektir.
Bu arada Kayseri’de gördüğüm kadarıyla en az 20 tane futbol sahası yapılmış ve amatör kulüpler ile profesyonel kulüplerin hizmetine açılmış. Kayseri’de sporun kalkınması tesisleşme anlamında destekleniyor.
İskenderun’da da çok ciddi tesisler yapılmalıdır.
Bizi yönetenlerin dikkatine!

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.