Arıtma tesisi saat gibi çalışıyor

İskenderun Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi yetkilileri gün içerisinde basın mensuplarına tesisi gezdirerek, teknik detaylar hakkında basın mensuplarını bilgilendirdiler. Belediyeye ait arıtma tesisinde görev yapan çevre mühendisi Bahar Asma, yaptığı açıklamasında, “Aşırı sağanak yağışlardan ötürü şehrin belli bölgelerinde meydana gelen su birikintileri arıtma tesisindeki herhangi bir eksiklikten kaynaklanmamaktadır. Arıtma tesisi 24 saat çalışır durumdadır” diye konuştu. Arıtma tesisi saat gibi çalışıyor
Her sağanak yağışın ardından kentin belli bölgelerinde meydana gelen su baskınları ve taşkınların belediyenin atık su arıtma tesisindeki pompalarının çalıştırılmadığı yönündeki eleştirileri yanıtlayan çevre mühendisi Bahar Asma, “İskenderun Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi deşarj noktasında bulunan su kirliliği kontrolleri yönetmenlik gereği periyodik olarak yapılmaktadır. Yağışlar sonrasında belediyenin atık su arıtma tesisindeki pompaların çalışmadığı ya da talimatla çalıştırıldığı iddiası doğru değildir. Arıtma tesisindeki personel de, makine ve teçhizat da 24 saat görev yapmaktadır. Zaten tesis periyodik olarak denetlenmekte, kirlilik ve çevre temizliği adına İskenderun Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi’nin temiz bir tesis olduğu analiz raporlarıyla da ortaya konulmaktadır” diye konuştu.
İskenderun Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi Müdürü Sadık Uysal da, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmesinde, “İlçemiz turizm bölgesi olması sebebiyle, çevre ve deniz temizliği bakımından önde gelen yerlerden biridir. Bu temizliğin ve doğallığın korunabilmesi için yoğun bir çalışma temposuyla uğraş vermekteyiz. Atık su arıtma tesisinde biyolojik arıtma yapılmaktadır ve buradaki ekip büyük bir özveriyle görev yapmaktadır” yorumunda bulundu.
Yapılan değerlendirmelerin ardından İskenderun Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Arlı, Arıtma Tesisi Müdürü Sadık Uysal ve arıtma tesisinde görev yapan çevre mühendisi Bahar Asma basın mensuplarına tesisleri gezdirerek, teknik detaylara ilişkin bilgiler aktardılar.

Önceki İçerikSiyaset hareketlendi!
Sonraki İçerikMİLLİ EĞİTİMDEN GÜZEL HAREKETLER
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.