ÖNEMLİ OLAN BUNU NASIL YORUMLADIĞIMIZDIR!

DÜN..
Bir gazetenin mülakatında, -ne içindir bilinmez- ortaya çıkarılmak istenen bir fotoğrafın analizini okudum.
Konuya tartışma yaratacak bir itirazla girmeyi hiç istemezdim.
Ama uluorta söylenen bazı şeylere, zamanında itiraz etmezseniz, o kanaat gerçekmiş gibi insanların kafasına yerleşmeye başlıyor.
Bahsi edilen ismin, AK Parti İskenderun Belediye Meclisi üyesi Ali Kocaman olması neyi değiştirir.. Ali Kocaman’ın kimin yanında, hangi duygular için hizmet ettiğini tartışmaya açacak değilim.
Giderseniz meclis salonuna.. Duruşunu, kişiliğini, karakterini okursunuz..
Belediye Meclis Salonu’na ayak basamayacak kadar acze düşmüş ve çıkarlarıyla uyuşmayan isimlerin, resimlerini de gazeteye koyamayacak kadar basın meslek terbiyesi taşımayanların bu durumu anlamasını beklemiyorum doğrusu..
Ali Kocaman’ı yakından tanırım.. Her ne kadar AKP’nin rozetiyle siyasi bir etikete sahip olsa da, İskenderun ve İskenderunlu’nun hak ve hukukuna her koşulda destek verdiğini ve her yaklaşımında ‘tarafsız’ bir ölçüye itibar ettiğini bilmeyen yoktur..
Sırf bu yüzdendir ki, zaman zaman partisinin milletvekiline, kah zamanda İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan’a da birçok konuda fikirleri yakındır.
Kent adına hizmet bunun gerektirir..
Olması gerektiği gibi..
Ama o gazetecinin, kendi gazetesinde söylediği bazı şeyler var ki, itirazımı hemen kayda geçirmezsem rahat edemem.
O resmi gördüm..
O fotoğraftaki sözlere itirazım şöyle:
Bu kentin “gelişen ve kalkınan hayat tarzını” benimsemiş, o konuda hassasiyeti olan insanlara atılmış öylesine ağır bir iftira var ki, bunu deşifre etmekle -sözüm onlara- sosyal demokrat anlayışlarıyla, tarafsız takıldıklarını sanıyorlar..
Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin.
Siz hayatınızda böyle bir şeye şahit oldunuz mu?
– Biyografisini bilmediğiniz bir insanı, tek bir fotoğraf karesi üzerinde anlatabilir misiniz?..
– Bunun, doğru bir bakış açısı olduğunu kim söyleyebilir?
Kaldı ki, aynı ismin yaklaşık 4 yıldır belediye meclis üyesi olduğunu tüm basın camiası bilir.. Bunca zamandır O’nun siyasi tarzına itiraz etmeyen bir parti teşkilatı ve yahut bir milletvekili yokken, bugün anlamsız bir biçimde telafuz edilmesini de abartılı ve haksız buluyorum..
Hele ki, bahsi geçen mülakat yapılırken, o ismin uzakta olduğunu gösteren enstantaneler varken..
Son sözüm şu:
Bazı gazeteciler, olası birlikteliklere aşırı anlamlar yükleyerek hem İskenderun’a hem de insanlarına zarar veriyorlar.
Elimde o kadar resim var ki, yorumlamaya kalkarsam İskenderun’da bir Allah’ın kulu durmaz, duramaz..
Önemli olan bunu nasıl yorumladığımızdır!
***
MİLLETİN ASLINA DEĞİL, VEKİLİNE YARAYAN DÜZENLEME!
REFORM iddialarıyla yola çıkılan sosyal güvenlikle ilgili düzenlemeler netleştikçe, hayal kırıklıkları da artıyor. Tasarı ile ilgili alt komisyondaki çalışmalar sonuçlandı.
Son duruma göre, 5510 sayılı Yasa ile vatandaşlara verilen sosyal haklar, bu Kanun’u değiştirmek için hazırlanan tasarıyla geri alınıyor.
Dikkatle incelendiğinde, ilk göze çarpan, tasarının milletin aslına değil vekiline yarayan düzenleme oluyor.
Tasarıya göre; TBMM üyeliği sona eren milletvekillerinden, emeklilik için gerekli koşulları sağlayamadığı için aylık bağlanamayanlara, sigortalı bir işte çalışmadıkları ya da aylık bağlanmadığı takdirde, memur maaş katsayısının 30.000 gösterge rakamı ile çarpılması sonucu bulunan tutar kadar “temsil tazminatı” ödenecek. Bugünkü katsayıya göre, 1.485.00 YTL “temsil tazminatı” ödenecek. Örneğin 25 yaşında milletvekili seçilen bir kişi, 4 yıllık dönemin sonunda yeniden seçilemezse ve sigortalı olarak bir işte çalışmazsa, ölene kadar her ay bu tazminatı alacak. Öldüğünde de aylığı, dul eşi ile yetim çocuğu alacak.
Üzgünüm ki, bir ‘garip ama gerçek’ durumuyla daha karşı karşıyayız.

DÜN.. Bir gazetenin mülakatında, -ne içindir bilinmez- ortaya çıkarılmak istenen bir fotoğrafın analizini okudum.Konuya tartışma yaratacak bir itirazla girmeyi hiç istemezdim.Ama uluorta söylenen bazı şeylere, zamanında itiraz etmezseniz, o kanaat gerçekmiş gibi insanların kafasına yerleşmeye başlıyor.Bahsi edilen ismin, AK Parti İskenderun Belediye Meclisi üyesi Ali Kocaman olması neyi değiştirir.. Ali Kocaman’ın kimin yanında, hangi duygular için hizmet ettiğini tartışmaya açacak değilim. Giderseniz meclis salonuna.. Duruşunu, kişiliğini, karakterini okursunuz..Belediye Meclis Salonu’na ayak basamayacak kadar acze düşmüş ve çıkarlarıyla uyuşmayan isimlerin, resimlerini de gazeteye koyamayacak kadar basın meslek terbiyesi taşımayanların bu durumu anlamasını beklemiyorum doğrusu.. Ali Kocaman’ı yakından tanırım.. Her ne kadar AKP’nin rozetiyle siyasi bir etikete sahip olsa da, İskenderun ve İskenderunlu’nun hak ve hukukuna her koşulda destek verdiğini ve her yaklaşımında ‘tarafsız’ bir ölçüye itibar ettiğini bilmeyen yoktur..Sırf bu yüzdendir ki, zaman zaman partisinin milletvekiline, kah zamanda İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan’a da birçok konuda fikirleri yakındır.Kent adına hizmet bunun gerektirir..Olması gerektiği gibi..Ama o gazetecinin, kendi gazetesinde söylediği bazı şeyler var ki, itirazımı hemen kayda geçirmezsem rahat edemem.O resmi gördüm..O fotoğraftaki sözlere itirazım şöyle:Bu kentin “gelişen ve kalkınan hayat tarzını” benimsemiş, o konuda hassasiyeti olan insanlara atılmış öylesine ağır bir iftira var ki, bunu deşifre etmekle -sözüm onlara- sosyal demokrat anlayışlarıyla, tarafsız takıldıklarını sanıyorlar..Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin.Siz hayatınızda böyle bir şeye şahit oldunuz mu? – Biyografisini bilmediğiniz bir insanı, tek bir fotoğraf karesi üzerinde anlatabilir misiniz?..- Bunun, doğru bir bakış açısı olduğunu kim söyleyebilir?Kaldı ki, aynı ismin yaklaşık 4 yıldır belediye meclis üyesi olduğunu tüm basın camiası bilir.. Bunca zamandır O’nun siyasi tarzına itiraz etmeyen bir parti teşkilatı ve yahut bir milletvekili yokken, bugün anlamsız bir biçimde telafuz edilmesini de abartılı ve haksız buluyorum..Hele ki, bahsi geçen mülakat yapılırken, o ismin uzakta olduğunu gösteren enstantaneler varken..Son sözüm şu:Bazı gazeteciler, olası birlikteliklere aşırı anlamlar yükleyerek hem İskenderun’a hem de insanlarına zarar veriyorlar.Elimde o kadar resim var ki, yorumlamaya kalkarsam İskenderun’da bir Allah’ın kulu durmaz, duramaz..Önemli olan bunu nasıl yorumladığımızdır! ***
MİLLETİN ASLINA DEĞİL, VEKİLİNE YARAYAN DÜZENLEME!
REFORM iddialarıyla yola çıkılan sosyal güvenlikle ilgili düzenlemeler netleştikçe, hayal kırıklıkları da artıyor. Tasarı ile ilgili alt komisyondaki çalışmalar sonuçlandı.Son duruma göre, 5510 sayılı Yasa ile vatandaşlara verilen sosyal haklar, bu Kanun’u değiştirmek için hazırlanan tasarıyla geri alınıyor.Dikkatle incelendiğinde, ilk göze çarpan, tasarının milletin aslına değil vekiline yarayan düzenleme oluyor.Tasarıya göre; TBMM üyeliği sona eren milletvekillerinden, emeklilik için gerekli koşulları sağlayamadığı için aylık bağlanamayanlara, sigortalı bir işte çalışmadıkları ya da aylık bağlanmadığı takdirde, memur maaş katsayısının 30.000 gösterge rakamı ile çarpılması sonucu bulunan tutar kadar “temsil tazminatı” ödenecek. Bugünkü katsayıya göre, 1.485.00 YTL “temsil tazminatı” ödenecek. Örneğin 25 yaşında milletvekili seçilen bir kişi, 4 yıllık dönemin sonunda yeniden seçilemezse ve sigortalı olarak bir işte çalışmazsa, ölene kadar her ay bu tazminatı alacak. Öldüğünde de aylığı, dul eşi ile yetim çocuğu alacak. Üzgünüm ki, bir ‘garip ama gerçek’ durumuyla daha karşı karşıyayız.

Önceki İçerikOSMANİYE’DEKİ DEV YATIRIM ÜZERİNE
Sonraki İçerikTAKLİT UŞAKLIKTIR, ÇALIŞMAK VE YETİŞMEK İSE HAYAT VE HÜRRİYETTİR
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.