KÖYLERİMİZDE İŞLER YOLUNDA

Filiz Özçörekçi..
AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi..
İskenderun’la ilgili, köylerin sorunlarıyla alakalı her çalışmanın içerisinde..
Hareketli ve bir o kadar çalışkanlığıyla dikkat çeken bir siyaset kadını..
Köylerde seviliyor, siyasi duruşuyla da örnek gösteriliyor..
Dün, köy muhtarlarıyla bir araya geldi.. Va bildiğim kadarıyla yıllar sonra köy muhtarlarını ilk defa basın mensuplarıyla buluşturdu..
Cesurca yaklaşıp, köy muhtarlarının tepkilerini rakamlarla ve yerinde söylemlerle çürüttü. İl Genel Meclisi’nde yapılan çalışmaları, ödeneklerin miktarını, İskenderun ve çevresi için gösterilen çabayı anımsattı..
Mesela, İller Bankası kredisiyle köylere yapılacak parke miktarını okudukça, sevindim.. Ayrıca, yol ve ulaşım hizmetlerinde gösterilen gayretse takdire şayandı..
***
Petek Cafe’deki toplantıda, İl Genel Meclis Üyeleri Filiz Özçörekçi ile Haluk Karaca’nın anlatımlarına odaklandım..
En başından söyleyim.. Eğer ki, 10 trilyonluk bir bütçenin yüzde 20’sini İskenderun’daki köylere aktarabiliyorsanız, ben o il genel meclis üyelerini kutlarım..
Daha düne kadar köylerde parke, asfalt kaplamalar veya sulama göletleri yapımı hayal iken, bugün hepsi gerçekleşiyor.. Bu konuda Filiz Özçörekçi ile Haluk Karaca’nın hakkını teslim etmek gerek..
Köyden köye koşuyorlar, çabalıyorlar..
Bu toplantının hoşuma giden yanı da şu oldu.. İskenderun’a bağlı her köye eşit hizmet gidiyor.. Bir köyümüzün yoluna parke kaplama yapılırken, diğer köyümüze sulama göleti yapılıyor, asfalt döşeniyor..
Muhtarlarımız gelişmelerden memnun.. Konuları tartışarak, gelecekle ilgili istek ve temennilerde bulunarak, aslında bu dayanışmanın da ortağı oluyorlar..
Benim açımdan güzel bir sohbet oldu.. AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun’un finalde söylediği sözler anlamlıydı.. Nedir o?
– Her muhtarımızın başımızın üzerinde yeri var.. Bugün eğer köylerimize hizmet gidiyorsa, bu AK Parti’nin eseridir, köy halkına olan sevgisidir.. Yıllarca bu güzel yörelerimiz ihmal edilmişti. Bugün köylerimizde, ulaşım, tarım, sağlık gibi konularda gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Yeter mi, yetmez.. Köylerimize önümüzdeki yıllarda daha etkili yatırımlar gelecektir..
Bana sorarsanız, Musa Kurşun’un bu açıklaması köylerdeki gelişmeyi anlatmaya yetiyor.. Yalnız, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Filiz Özçörekçi’nin azmi, köylerin geleceği açısından umut verici.. ‘2010’da Hatay şantiyeye dönecek’ derken oldukça samimiydi.. Tüm köylerin ‘tomografisini’ çektiğini söyleyebilirim.. Nasıl mı? İşte Filiz Özçörekçi’nin köylerdeki imar yapısıyla ilgili saptamaları:
– Hatay’da toplam 350 civarında köy var.. Bunun 250’sine önümüzdeki 5 yıl içerisinde imar gelecek. Köylerdeki imar sorununun bitmesi o bölgedeki kalkınmayı kısa zamanda muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak ve bölgenin geleceğinin inşası açısından çok önemlidir.
Fazla söze gerek yok.. İl Genel Meclis üyelerimiz çalışıyor, köylerimizin kalkınması için yoğun çaba sarfediyor.. Diyeceğim o ki..
Durmak yok, yola devam!

BAŞKANIM, 82. SOKAĞI GÖRDÜNÜZ MÜ?
Şu imar meselesi acayip bi durum.. Her yerden şikayet akıyor..
Bir tanesini şimdilik nadasa bırakıyorum..
Ama biri var ki, yazmaya değer..
Pac mıntıkasında, yıkılan Uyarlar Oteli’nin karşısına bakan bir yol var..
Güya yol olarak kullanılıyor.. Siz deyin yaya yolu..
82. Sokak olarak adı geçiyor.. Yolun daha başında bir arsa var.. Yanılmıyorsam, Uyarlar’a ait bir yer.. Arazinin sınır çizgisinden dışında sokağa bakan 3 metrelik bir alanı da inşaata dahil etmişler. Sanırım, İskenderun Belediyesi’nden satın alınmış.
Yol zaten dar, Allah korusun ama olası bir yangın çıksa, itfaiye aracı girecek durumda değil.. Oysa, aynı yolun çıkış noktası Şehit Pamir Caddesi.. Yani aktif bir geçiş alanı var.. Hani çağdaş imarlaşma diyoruz ya, hikaye..
Yolun bir tarafında kaldırım var, karşısı cephesinde yok.. Ağaç dikmeye kalksanız, yolu zaten kapatmış olursunuz.. Nasıl bir imar yapısıdır bu, anlayamadım..
Yarın o civardaki gecekonduları yıktığınız vakit, modern yapılar inşaa ettiğinizde, yolu nasıl kullanmaya kalkışacaksınız?
***
Sevgili başkanım.. 82. Sokağı gördünüz mü, bilmiyorum..
Bugün her önüne gelen yoldan bir parça alırsa, yarın trafik sorunu nasıl çözülecek?
O bölgede konutlarda oturanlar araçlarını nereye park edecek?
Yarın, o yolu trafiğe açıp Şehit Pamir’e çıkış vermeye kalkarsanız, başka bir alternatif mümkün mü?
Olası bir yangında, itfaiye nasıl müdahale edecek?
Dilerim, bu serzeniş yerinde görülür, gereği yapılır..
Bir inşaat yükselecek diye, diğer konut sahiplerine zulüm etmek, doğru bir yaklaşım örneği değil, öyle değil mi?

TÜFAD VE SİLİNEN KAYITLAR!
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Hatay Şubesi, olağan kongrenin ardından, 70 futbolcunun kaydını silmiş, ihraç etmişti..
Bugün o isimlere bakalım.. Levent Yılmaz, Levent Erköse, efsane kaptanlardan Tahir gibi İskenderun’da tanınmış isimler artık TÜFAD’da yok.. Bugün TÜFAD’ın çok etkin bir biçimde hizmet verdiğini söylemek güç.. Ya da, basında pek yer bulmadığı için böyle bir kanıya varıyorumdur.
Bilemiyorum.. Ama..
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Genel Başkanı İsmail Dilber, bir vakit önce verdiği demeçte, ihraç edilen bu 70 kişinin kaydını yeniden istedi..
Yani, diğer manada ‘O arkadaşlarımızı TÜFAD’da tekrar görmek istiyorum’ demeye getirdi.. O halde soralım..
* TÜFAD’da kaydı silinen 70 kişinin kaydı tekrardan yapıldı mı?
* Eğer yapılmadıysa, kayıtlar güncellenecek mi?
* Ve en önemlisi, bu durum TÜFAD’ı yeterince rencide etmiyor mu?

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.