İSKENDERUN’A KATKI SAĞLAYAN 30 İSİM KİM?

Mesai arkadaşlarımla dün yazı işleri odasında toplandık. Kamuoyundan seçtiğimiz 50 kişilik bir jüriye, “İskenderun’a kimlerin faydası var?” diye sormalarını istedim.
Ortaya ilginç isimler çıktı.
Kamuoyunun belirlediği, “siyasi, ekonomik ve toplumsal hayatımızı doğrudan ya da dolaylı olarak yöneten isimler” şöyle:

Cengiz Horozoğlu (Kaymakam): Mülki amir olarak İskenderun’u yönetiyor? İskenderun’daki her kademenin, her yatırımın, her hizmetin kaderini elinde tutuyor. İskenderun için büyük bir şans..

Tuğgeneral Hamza Koçyiğit (Garnizon Komutanı): Laik Cumhuriyetimizin koruyucusu ve teminatıdır. Her adımında, aklı önde tutan, müthiş bir komutandır..

Mete Aslan (Belediye Başkanı): Görev süresince yaptığı çıkışlar hep tartışıldı ve her seferinde tepkisel boyutun Ankara’ya taşınması için umut oldu. Hizmetleri, üç dönemdir konuşuluyor. Siyaset üstü otorite olarak İskenderun’u temsil ediyor. Çok kararlıdır, karar verdiğini mutlaka  yapar, takipçisidir..

Tuğamiral İsmail Taylan (Dz. Üs Komutanı): Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, Türkiye Cumhuriyeti için büyük bir güvencedir. Vatandaştan olağanüstü ilgi ve sevgi görüyor..

Orhan Karasayar (Milletvekili): AKP’nin iktidar gücüyle birlikte İskenderun’a hizmet anlamında destek veriyor. Ankara’daki sesimiz.. Siyaset dünyası üzerinde de etkin rol oynuyor.

A. Aziz Yazar: (Milletvekili): CHP’nin sessiz ve sakin muhalefet kanadıdır. İktidar partisinin hizmet anlamındaki eksik yanlarını tartışmaya açıyor. İskenderun’da muhalefeti yönetiyor.

Musa Kurşun (AKP İlçe Bşk.): Milletvekili Orhan Karasayar üzerinde etkili bir isim. AKP’nin hizmet adamlarından biri olarak görülüyor.

Nihat Karpuz (CHP İlçe Bşk.): En çok tartışılan ilçe başkanı. Başı bu aralar, parti içi muhalif üyeleriyle dertte. Milletvekili Fuat Çay’ın politikasını yönlendirdiği biliniyor. Gücünü aldığı Çay’la birlikte, hakkında yöneltilen istifa çağrılarına karşı durması halen tartışılıyor.

Bülent Kimyon (MHP İlçe Bşk.): MHP’nin vazgeçilmezi. Partinin iç politikasını ve teşkilatlar arasındaki müzakereleri yönetiyor.

Mustafa Alper (Başsavcı): Hukuki kararlar mekanizmasının son mercii. Genç ve deneyimli..

Fuat Tosyalı (Tosyalı Holding Yön. Krl. Bşk.): Hayırsever kimliğiyle bütünleşen en sempatik işadamıdır.. Aktif iş yaşantısı ve iş dünyasındaki yükselişi bölgenin kalkınmasına müthiş enerji sağlıyor. İş dünyasının en önemli sözcüsü ve ekonominin en başarılı aktörüdür.

Recep Atakaş (İSSİAD Bşk.): Siyaset, ekonomi konularında kamuoyu oluşturmada etkili. Zaman zaman ekonomi ve siyaset alanında söyledikleriyle gündem oluşturuyor. Hayırseverliğiyle tanınıyor.

Halil Şahin (İTSO Bşk.): İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın kaptanı. Şimdi, İzmir Demir Çelik’in başında.. Şehir dışındaki yoğun programı nedeniyle İskenderun’a biraz uzak. Ticaret ve Sanayi Odası’nın iç ve dış istikrarında rol oynadığı biliniyor. Ama bu durum yine de, önümüzdeki seçimler için İskenderun’u her yönüyle temsil edecek aday veya adayların tartışıldığı bir kulis yapılanmasına engel değil..

Bülent Bozdoğan (OSB Başkanı): Organize Sanayi Bölgesi’nin başındaki isim. Sessiz çalışma temposuna bağlı kalan isimlerden biridir. Sosyal demokrat kişiliği, yerel seçimlerde CHP’nin hep dikkat çeken yönüdür. Adaylığı halen tartışılır.

M. Fatih Tosyalı (MÜSİAD Bşk): Türkiye’nin gündemine göre, uluslararası öneme sahip birden fazla toplantıya ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Hatay Şubesi’ni yönetiyor. Girişken ve atak bir kişiliğe sahiptir. Dernekte önemli isimlerle birlikte çalışıyor.

İsmail Akçakmak (İsdemir Gn. Md.): Yıllardan beri İsdemir’i yönetiyor.. Başarılı yönetici çizgisiyle, istikrarlı bir yönetim anlayışına sahip.

İlyas Keleş (Nursan Bşk.): İş dünyasındaki başarısı gündemden hiç düşmüyor. Güleryüzlü küçük dev adam kimliğiyle tanınıyor..

Bülent Aymen (AKİB Bşk.): Gazete ve dergideki yazılarıyla, uzlaştırıcı kimliğiyle, kamuoyunu yönlendirmede en etkin isimlerden biri.

Müslüm Türk (İl Gnl. Mec. Bşk.): Hatay il merkezindeki gücüyle İskenderun’un sorunlarını, İl Genel Meclisi’ne taşıyan önemli isimlerden biri.

Emin Dönmez (Köylere Hiz. Gt. Brl. Bşk.): Kendi başarısıyla siyasi krizi bile unutturacak espiri kimyasına sahiptir. Neşeli yönüyle milletin havasını değiştirebilecek kapasiteye sahiptir.

Tahsin Mutluay (Bakkalar ve Bayiler Od. Bşk.): Gündem belirleyen isimlerden ve zor koşullarda esnafa fayda getirecek her tezin sahibidir. Önemli bir nüfuza hitap eder.. Tecrübeli bir oda başkanıdır. Diğer oda başkanları üzerinde etkilidir.

Gökhan Gökten (İSGİAD Bşk.): İskenderun ekonomisinin, genç ve yetenekli gruplarından birinin başında. Enerji dolu..

Mabella Ilgın (ING Bank Md.): Bankacılık alanında etkin isimlerden. Müşteri portföyü üzerindeki etkisini sürdürüyor.

Yusuf Cinel (Emniyet Müdürü): Mülki ve adli alanlarda asayişi yönetiyor. Birim amirlikleri ona bağlı çalışıyor. Asayiş onun kontrolünden geçiyor.

Abdullah Sağnak (Türkiye İş Bankası İsk. Md): Türkiye’nin en büyük bankasını yönettiği için ekonominin en etkin isimlerinden..

Mevlüd Kocakaya (Halkbank İsk. Md.): Bankanın esnafa getirdiği kolaylıklar gündemdeyken, insanı sıkmayan, yardımcı olan ve doğal yapısıyla tanınıyor.. İş dünyasının sevdiği bir isimdir.

Prof. Dr. Cemal Turan (MKÜ Su Ürün. Fak. Dek.) Görüşleriyle öğrenci kesimin önemli teorisyen ve taktisyenlerinden..

Cemile Güntav (İTSO Eğt. Vak. Bşk.): Başarılı işkadını. Eğitime verdiği destekle biliniyor. Yönlendirici etkisi bulunuyor.

Cengiz Gül (Çelik İş Sen. Bşk.) Binlerce üyeli işçi sendikasını yönetiyor. Grevlerde etkin bir rolü var.

Uğur Fırat (Kuy. ve Saat. Od. Bşk.): İskenderun’un birçok kesiminde otorite. Duygusal ve sevgi dolu bir yapıya sahip.. Yaratıcı ve girişken..

Önceki İçerikBÖLGE İNSANININ, İSO’DAKİ YANSIMASI!
Sonraki İçerikBELEDİYELERİMİZDE İŞLER YOLUNDA..
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.