HATAY’DA FARK VAR!

Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, yılın ilk dört ayında 70 İl’in bütçesi açık verdi.
Tam tamına 70 il..
Geriye kalıyor 11 il.. Yük bu şehirlerin sırtında.. Çünkü, Ocak-Nisan döneminde en çok bütçe fazlası veren başka da il yok.. Hatay bütçe fazlası veren iller arasında 7. sırada..

Başarılı yani.. Bütçe iyi olunca, yatırımlarında iyi olmasını beklemek hakkımız. İl Özel İdare binasındaki toplantı o yüzden çok önemliydi..
Çünkü, Hatay Valisi Nusret Miroğlu üstü kapalı değil, Hatay’da yapılan çalışmaları rakamlarıyla açıkladı. Değerlendirme toplantısında ben de vardım. Yüz yüze, her ilçedeki, beldedeki ya da köydeki sorunlar masaya yatırıldı, notlar tutuldu.
Sayın vali, yaklaşık 3 saat kürsüden seslendi, önemli mesajlar aktardı.. Sıcağı sıcağına daire müdürlerine çözüm konusunda tamilatlar verdi.
Detaylara girmeyeceğim. Gazeteniz GÜNEY’in dünkü nüshasında rakamlarla tespitleri kamuoyuyla paylaştık. Toplantıdan çıkardığım sonuç şu:
Hatay’da bazı eksiklikler yaşanmıyor değil. Herşeyin başı parasal..
Ödeneğiniz varsa, sistem işliyor.. Yoksa, yazışmalarla, bürokrasiyle uğraşır, durursunuz.. Buna rağmen, çalışan, paylaşan, çözüm üreten bir ekip var Hatay’da.. Önderliğini, koordinasyonunu ise Hatay Valisi Nusret Miroğlu yürütüyor.
Sorumluluğun bilincinde, gayet mütevazi ve sorunları sabırla dinleyen bir devlet adamı.. Asıl farkımız burada.. Kaymakamlarımızın azmi, daire müdürlerinin çabasını küçümsememek gerek.
Sayın Valinin şu tespiti çok önemli:
“- Hatay’ın neresinde olursanız olun. Tespit ettiğiniz sorunu, belgeleyin, fotoğraflayın ve bana getirin. Gereğini anında yaparım..”
Bu beni çok mutlu etti..
Söylemlerini savunurken, okudukları, paylaştıkları üzerine soruları yanıtlarken, kendine güvenen, ne yaptığını bilen bir valiyle karşılaştım.
Bu toplantıda hepimiz çok şey öğrendik. İyi bir valinin, başarılı kaymakamların ve daire müdürlerinin sorunlar ekseninde ‘ortak akılda’ buluşması, bence yatırmların hizmete dönüşmesinde büyük faydalar sağlıyor.

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.