ASIL ZENGİNLİK FARKLI OLABİLMEKTİR

Hep maddi anlamda ‘para’nın gücünü, kudretini ve yönettiği insanları konuşuruz.. Ama hiç gönül zenginliğinin, ruh güzelliğinin parayı gölgede bıraktığı, toplumsal ve kültürel katmanlardan sözetmeyiz..
Dikkat ediyor musunuz.. İskenderun, sosyal aktivitelerde sınırsız bir performans yakaladı. Ve çoğu zaman işadamlarımız da bu rolün birer parçası oluveriyorlar..
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın, The Johns Hopkins University’deki dersin ardından güzel mesajlar aldım..
Daha haberi Güney Gazetesi’nde duyurduğumuz ilk gün müthiş bir başarı öyküsünü paylaştım okurlarımla..
Bilgiyi, paylaşımı, hoşgörüyü bir araya getiren ortam.
Tümüyle cesaret işi..
Şunu düşündüm..
Bu ülkede veya dışında, harikulade şeyler de oluyor..
Ama bu harikulade şeyleri haber, bu harikulade şeyleri yazı konusu yapmakta çok cimri davranıyoruz biz gazeteciler..
Toplumu geren haberler nedense, daha çok ilgi görüyor..
Ama bu kez değil..
Kötü haberleri en önce, en geniş, en ayrıntılı, en umut kırıcı, insanımızı en mutsuz edici şekilde vermek için kıyasıya yarışırken, artık öğrencilerle söyleyişi, gençlerle sohbetler de oldukça ilgi görüyor İskenderun’da..
Yerel gazetelerimizde okudum..
Başarılı işadamı Fuat Tosyalı’nın yeri farklı.. Hep farklı kalacak..
Büyük keyif aldım..
Biz gazeteciler umutlarımızı ayakta tutmazsak, yaşayamayız.
O yüzden gençlere umut aşılayan her kim ise, aynı frekanslarda dolaşıyoruz, coşuyoruz.
Herkesin karanlıklar yazmaya bayıldığı bir ortamda, eğer bir işadamı çıkıp Amerika’nın en büyük üniversiteleri arasında gösterilen The Johns Hopkins University’de gençlere ders veriyorsa, bunu elbetteki önemsemeliyiz..
Yokluklar içinde ortaya çıkarılmış bir mucizeyi paylaştı Fuat Tosyalı..
Taşıdığı sorumluluğu anlattı..
Gelinen noktada, karamsarlığa düştüğümüz bir anda, üzerinde yaşadığımız topraklarda üzerinde boydan boya akan bir ismi hatırlattı..
Bu muhteşem mozayiğin tümünün “tek” ortak adı..
İskenderun!..
Fuat Tosyalı’nın asıl yaptığı, asıl başardığı iş işte bu..
Ülkemin insanlarını bölmek, birbirine düşürmek ve kirli emellerine alet etmek için çırpınırken birileri, Fuat Tosyalı çıkıyor..
“Biz bu güzel memleketin evlatlarıyız” diyor.
“Türkiye bizim, Hatay bizim, İskenderun bizim.. Bu Anadolu bizim..”
Daha az yorulur, daha fazla zaman ayırabilirdi özel hayatına oysa..
Tüm eleştirilere rağmen, üzerine yoğunlaşmış tüm kem gözlere inat, eğitim veriyor.. Türkiye’yi tanıtıyor..
Hatay’ı, insanını, İskenderun’un azmini, çabasını aktarıyor..
Kime?
Amerika’ya, gençlerine!
Var mı böyle muhteşem bir mesaj!..
HOŞUMA GİTTİ
Karakter ağaç ise, şan ve şeref o ağacın gölgesidir. Biz gölgeyi düşünürüz, oysa gerçek ağacın kendisidir.
Abraham Lincoln

Hep maddi anlamda ‘para’nın gücünü, kudretini ve yönettiği insanları konuşuruz.. Ama hiç gönül zenginliğinin, ruh güzelliğinin parayı gölgede bıraktığı, toplumsal ve kültürel katmanlardan sözetmeyiz.. Dikkat ediyor musunuz.. İskenderun, sosyal aktivitelerde sınırsız bir performans yakaladı. Ve çoğu zaman işadamlarımız da bu rolün birer parçası oluveriyorlar..Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın, The Johns Hopkins University’deki dersin ardından güzel mesajlar aldım..Daha haberi Güney Gazetesi’nde duyurduğumuz ilk gün müthiş bir başarı öyküsünü paylaştım okurlarımla..Bilgiyi, paylaşımı, hoşgörüyü bir araya getiren ortam.Tümüyle cesaret işi..Şunu düşündüm..Bu ülkede veya dışında, harikulade şeyler de oluyor.. Ama bu harikulade şeyleri haber, bu harikulade şeyleri yazı konusu yapmakta çok cimri davranıyoruz biz gazeteciler.. Toplumu geren haberler nedense, daha çok ilgi görüyor..Ama bu kez değil..Kötü haberleri en önce, en geniş, en ayrıntılı, en umut kırıcı, insanımızı en mutsuz edici şekilde vermek için kıyasıya yarışırken, artık öğrencilerle söyleyişi, gençlerle sohbetler de oldukça ilgi görüyor İskenderun’da.. Yerel gazetelerimizde okudum..Başarılı işadamı Fuat Tosyalı’nın yeri farklı.. Hep farklı kalacak..Büyük keyif aldım..Biz gazeteciler umutlarımızı ayakta tutmazsak, yaşayamayız. O yüzden gençlere umut aşılayan her kim ise, aynı frekanslarda dolaşıyoruz, coşuyoruz. Herkesin karanlıklar yazmaya bayıldığı bir ortamda, eğer bir işadamı çıkıp Amerika’nın en büyük üniversiteleri arasında gösterilen The Johns Hopkins University’de gençlere ders veriyorsa, bunu elbetteki önemsemeliyiz..Yokluklar içinde ortaya çıkarılmış bir mucizeyi paylaştı Fuat Tosyalı..Taşıdığı sorumluluğu anlattı.. Gelinen noktada, karamsarlığa düştüğümüz bir anda, üzerinde yaşadığımız topraklarda üzerinde boydan boya akan bir ismi hatırlattı..Bu muhteşem mozayiğin tümünün “tek” ortak adı..İskenderun!..Fuat Tosyalı’nın asıl yaptığı, asıl başardığı iş işte bu..Ülkemin insanlarını bölmek, birbirine düşürmek ve kirli emellerine alet etmek için çırpınırken birileri, Fuat Tosyalı çıkıyor..”Biz bu güzel memleketin evlatlarıyız” diyor. “Türkiye bizim, Hatay bizim, İskenderun bizim.. Bu Anadolu bizim..” Daha az yorulur, daha fazla zaman ayırabilirdi özel hayatına oysa..Tüm eleştirilere rağmen, üzerine yoğunlaşmış tüm kem gözlere inat, eğitim veriyor.. Türkiye’yi tanıtıyor..Hatay’ı, insanını, İskenderun’un azmini, çabasını aktarıyor..Kime?Amerika’ya, gençlerine!Var mı böyle muhteşem bir mesaj!..
HOŞUMA GİTTİKarakter ağaç ise, şan ve şeref o ağacın gölgesidir. Biz gölgeyi düşünürüz, oysa gerçek ağacın kendisidir.Abraham Lincoln

Önceki İçerikBU PSİKOLOJİDEN KURTULUN!
Sonraki İçerikDÜNYA BİZE ARTIK ‘CÖMERT’ DEĞİL!
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.